Evenimente

FESTIVALUL MEDIEVAL AL CETĂȚII RÂȘNOV

Editia a I-a / 24-26 iunie 2011- Râșnov

Cavaleri, domnițe, săbii, halebarde, lănci, scuturi, coifuri, cămăși de zale, corturi si turniruri sunt cateva din ingredientele de baza ale oricărui festival medieval. Ce le deosebește? Doar locația și numărul personajelor implicate. Festivalul Medieval al Cetății Râșnov este unic, în primul rând, datorită faptului că implică în structura și în organizarea sa unul dintre ordinele cavaleresti cele mai vechi și respectate care au existat vreodata – Cavalerii Ordinului Sfântului Ioan din Ierusalim, sau Cavalerii Ioaniți, cunoscuți, mai simplu drept Cavalerii de Malta.

Nimic nu poate fi mai înălțător decât să participi la o paradă împreună cu cavaleri și domnițe care vin din istorie și care continuă să facă istorie și în zilele noastre, prin diverse activități pe care le desfășoară în folosul comunității.

Curajul, credința, onoarea și spiritul de dreptate sunt înzestrări care au fost admirate de-a lungul secolelor în tradiția cavalerilor. Aceste virtuți au determinat implicarea Cavalerilor de Malta, împreună cu alte ordine cavalerești, în campanii militare, cruciade pentru apărarea idealurilor sfinte. Când epoca cruciadelor s-a terminat, spiritul cavaleresc s-a manifestat prin turniruri, adevărate competiții în care cavalerii își etalau măiestria în mânuirea armelor, adeseori în onoarea unei domnițe. Toată această atmosferă este recreată cu cavaleri și domnițe aievea, protagoniști fiind chiar nobilele domnițe și iluștrii cavaleri ai Ordinului de Malta.

Trompeții vor suna, iar toboșarii vor anunța începerea unui festival unic, într-o locație unică – Cetatea Râșnov, loc de multe legende medievale, de perioade crâncene și de iubiri cu parfum de trandafir, după cum este și numele german al Râșnovului – Rosenau, ValeaTrandafirilor. Prin toate acestea, dorim să statornicim o tradiție, ca în fiecare an să se știe, peste mări și tări ,că aici, în Cetatea Râșnovului se adună la începutul verii , de ziua Sfântului Ioan Botezătorul, adevărații urmași, coborâtori din negura vremurilor, ai celor ce au fost , sunt și vor fi Cavalerii de Malta.

FESTIVALUL MEDIEVAL AL CETĂȚII RÂȘNOV

Editia a II-a / 22-24 iunie 2012- Râșnov

FORUMUL INTERNAȚIONAL DE MEDICINĂ ALOPATĂ ȘI ALTERNATIVĂ

29-30 martie 2013 – București / World Trade Center

În perioada 29-30 martie 2013 a avut loc prima ediție a Forumului Internațional de Medicină Alopată și Alternativă. Evenimentul s-a desfășurat la World Trade Center Bucureşti și a avut tema “Pacientul, beneficiar al medicinei alopate şi alternative” fiind organizat în parteneriat cu Asociaţia “Clubul Investitorilor 01” din România, Academia Română, Academia Oamenilor de Știință din România, Academia de Științe Medicale, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti şi Universitatea “Titu Maiorescu”.

La eveniment au participat membri ai Parlamentului și ai Guvernului României, autorităţi din administraţia centrală și locală, reprezentanţi ai societăţii academice, specialişti de marcă ai medicinei alopate şi ai celei alternative din țară și din străinătate – China, Germania, Franța, Austria, Elveția, Grecia, Olanda, Israel, etc. Printre persoanele care au luat cuvântul în cadrul forumului enumerăm: G-ral. Prof. Univ. Dr. Vasile Cândea, Prof. Univ. Dr. Irinel Popescu, Acad. Alexandru Bogdan, Dr. Grigore Crăciunescu, Prof. Univ. Dr. Ioan Lascăr, Prof. Univ. Dr. Dumitru Lupuliasa, Prof. Ion Țintoiu, Prof. Univ. Dr. Dragoș Vinereanu, Prof. Univ. Dr. Iosif Urs, Prof. Univ. Dr. Samaranda Angheni, Prof. Univ. Dr. Dan Florin Ungureanu, Conf. Univ. Dr. Minerva Ghinescu și Dr. Lionel Zosmer.

CONGRESUL INTERNAȚIONAL Provocări ale Reabilitării Generale și Orale

04-06 iulie 2013 – București / Hotel Intercontinental

Printre evenimentele de o înaltă ținută academică organizate de Centrul European pentru Educație, Cercetare și Dezvoltare – Sintesis se numără și CONGRESUL INTERNAȚIONAL AL SOCIETĂȚII ROMÂNE DE REABILITARE ORALĂ desfășurat între 4-6 iulie 2013 la centrul de conferințe al Hotelului Intercontinental din București.

Prezența la eveniment a unor personalități de renume internațional precum d-na Prof. Univ. Dr. Norina FORNA – decan al Facultații de Stomatologie de la Universitatea Gr. T. Popa din Iași – Președintele Congresului, Prof. Univ. Dr. Irinel POPESCU,  Prof. Univ. Dr. Sami SANDHAUS din Elveția, Președintele Asociației Internaționale de Implantologie, Prof. Univ. Dr. Ady GARFUNKEL din Israel, împreună cu alți participanți din elita cercetării și educației academice internaționale în domeniul stomatologiei și implantologiei au contribuit la realizarea unui eveniment de referință. Cu acest prilej, poziția de Președinte al Societății Internaționale de Implantologie a fost predată d-nei Prof. Univ. Dr. Norina FORNA.

CONFERINȚA NUTRITERAPIA – Orientări actuale și perspective

18-19 octombrie 2013 – București / Amfiteatrul Academiei Române

In perioada 18-19 Octombrie 2013 a avut loc Prima Conferinţă Naţională cu participare internaţională din cadrul Forumului Internaţional de Medicină Alopată.

Conferința s-a desfasurat sub egida Academiei Române și sub auspiciile Marii Loji Naționale din România, în parteneriat cu Academia Oamenilor de Știință, Academia de Științe Medicale, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” și Universitatea “TituMaiorescu” din Bucureşti, fiind organizată de către Asociaţia “Clubul Investitorilor 01” din România, Centrul Internațional de Estetică Medicală și Recuperare prin Metode Alternative și “Pro Tours International”, şi a avut ca temă “NUTRITERAPIA – ORIENTARI ACTUALE ŞI DE PERSPECTIVĂ”.

Conferinţa a reprezentat o premieră ştiinţifică în organizarea de evenimente medicale, creându-se astfel o punte între specialiştii medicinei alopate şi alternativ/complementare.De asemenea, evenimentul științific a fost însoțit de expoziția specializată “MEDINTEGRA“, Ediția I.

Manifestarea a fost creditată de Colegiul Medicilor, Colegiul Medicilor Dentişti, Colegiul Farmaciştilor, Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în Sistemul Sanitar din România.

La Conferință au participat personalităţi ştiinţifice de renume din ţară şi străinătate, membri ai Parlamentului şi Guvernului României, autorităţi din administraţia centrală şi locală, asociaţii ale pacienţilor.

FORUMUL REGIONAL AL ENERGIEI – FOREN

22-26 iunie 2014 – București / Palatul Parlamentului

Principalii decidenți economici și politici din 15  țări au participat la cea de-a 12-a editie a FOREN 2014, Forumul Regional al Energiei din regiunea Central-Est Europeană, organizat de Asociația Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei între 22-26 iunie 2014 la Palatul Parlamentului, București.

Cu tema «Energia pentru mâine: de la viziune la realitate» , FOREN 2014 a reunit decidenți economici și politici și specialiști de înaltă clasă din peste 15 de țări  și a analizat subiecte privind cele mai noi dezvoltări tehnologice în domeniul energetic, perspectivele de viitor ale sectorului de energie electrică, petrol și gaze naturale, cărbune, energie nucleară, surse regenerabile de energie, precum și deciziile economice și politice necesare pentru a transforma viziunea energetică în realitate.

GALELE DE EXCELENȚĂ ÎN INDUSTRIA ROMÂNEASCĂ

17 decembrie 2014 – București / Hotel Athenee Palace Hilton

Evenimentul și-a propus premierea companiilor din mai multe ramuri industriale, companii care au înregistrat o creștere economică constantă în domeniul lor de activitate.
Pentru prima editie a Galelor de Excelență în Industria Românească, organizatorii s-au axat, cu precădere, asupra următoarelor ramuri industriale: industria constructoare de mașini, industria energetică, industria mobilei, industria ușoară și alimentară.
În vederea dezvoltării mediului de afaceri românesc, organizatorii au creat o categorie specială de premiere – partener de onoare, dedicată companiilor care nu fac parte din ramurile industriale menționate anterior sau a căror activitate nu se desfășoară pe teritoriul României, dar al caror impact poate contribui semnificativ la dezvoltarea ramurilor industriale, atât pe plan intern, cât și internațional.

BALCANIADA 2015 Marșul Factorilor Poștali

23 septembrie 2015 / Cheile Grădiștei (Jud. Brașov)

În ziua de 23 septembrie 2015 la Cheile Grădiștei, jud. Brașov s-a desfășurat Balcaniada 2015 “Marșul Factorilor Poștali “, ediția cu numărul 44. România a ocupat primul loc la categoria echipe băieți, echipe fete si la individual fete. Felicitări tuturor participanților și în special câștigătorilor! Balcaniada “Marșul Factorilor Poștali” este o competiție profesional sportivă cu o îndelungată tradiție. Prima ediție s-a desfășurat la Salonic în Grecia în anul 1972, în scopul consolidării relațiilor de prietenie și colaborare dintre administrațiile poștale.

VIITORUL ENERGIEI

12 noiembrie 2015 – București / World Trade Center

Viitorul energiei, nu numai al României, este o preocupare permanentă a specialiștilor din toate ramurile energetice. De la resurse fosile, la energii alternative, se caută soluții pentru un viitor cât mai sigur și mai puțin poluant. Siguranța și securitatea energetică reprezintă cuvintele cheie.

VIITORUL ENERGIEI ROMÂNIEI este un forum internațional de dezbateri privind cele mai importante teme și provocări cu care România se confruntă în domeniul energetic, privite în context european și internațional.

CONFERINȚA EUROPEANĂ INTER-REGIONALĂ ONE HEALTH

22-24 septembrie 2016 – București / Ramada Parc Hotel

În perioada 22-24 Septembrie 2016 a avut loc prima ediţie a Conferinţei Inter-Regionale Europene One Health, eveniment care a adus în discuţie o serie de priorităţi mondiale în domeniile: Medicina mediului, Rezistenţa antimicrobiană, Medicina comparată, Medicina nutriţiei şi siguranţa alimentară, Oncologie comparată şi Zoonoze.

Evenimentul s-a desfăşurat cu participarea a peste 230 de personalităţi ale vieţii ştiinţifice, reprezentând instituţii de renume din Statele Unite ale Americii, Franţa, Suedia, Statele Unite Mexicane, Spania, Olanda, Maroc, Turcia şi România.

AWARENESS DAY

2017/2018 – Bucureștil

Acesta este un proiect din cadrul conceptului global FLY TO A SMILE care constă atât în demonstrarea riscurilor la care se expun pacienții prin ignorarea vizitelor periodice la medic, cât și în prezentarea soluțiilor personalizate la care pot apela în vederea rezolvării problemelor medicale care pot apărea. Proiectul este impartit in trei tipuri de evenimente:

  •  Forumuri interactive sub forma unor prezentări de teme medicale urmate de discuții libere, întrebări și răspunsuri pe subiecte de interes pentru publicul auditor din cadrul companiilor sau instituțiilor gazdă, evenimente care nu depășesc două ore și au un caracter informal, deschis și relaxant prin nota de show pe care o promovează.
  • Evenimente care se desfășoară în mall-uri sub forma unor spectacole cu public larg, având ca speakeri aceiași medici și specialiști în sănătate din cadrul evenimentelor corporative, iar ca moderatori, personalități din lumea showbiz-ului.
  • Soiree-uri cu speakeri și invitati din mediul academic, universitar, diplomatic și de afaceri, sub forma de prezentări elitiste având ca scop promovarea celor mai noi proceduri și tehnologii, echipamente, produse și servicii din domeniul medical.

FORUMUL INTERNAȚIONAL PENTRU TURISMUL DE SĂNĂTATE

Ediția a X-a / 19-20 aprilie 2018 – București

Fundația Amfiteatru, în colaborare cu Ministerul Turismului, a organizat Forumul Internațional pentru Turismul de Sănătate, în București, în perioada 19-20 aprilie 2018. Evenimentul s-a desfașurat sub egida Clusterului Medical “Sănătate România” având ca partener instituțional Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), partener de program Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), si partener de proiect Centrul European pentru Educație, Cercetare și Dezvoltare – Sintesis.
Principalele obiective ale evenimentului au fost asigurate în baza Parteneriatului dintre OPTBR – Fundația Amfiteatru și ANMCSM, încheiat în februarie a.c., cu prilejul seminarului organizat la Târgul de Turism al României.
Au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai sectoarelor balnear și medical, reprezentanți din domeniul cercetării și mediului academic, firme de turism, presă etc.
Ediția a X-a a FITS a fost concentrată pe dezbaterea rolului şi importanţei acreditărilor şi certificărilor naţionale şi internaţionale, ca și garanţie a calităţii serviciilor de sănătate.